Asiaa silmäsuojaimista

Airsoftiin liittyvät varusteet ja varustekokonaisuudet
iWE
Puuhamies
Viestit: 591
Liittynyt: 12 Elo 2010, 11:47
Location: Otaniemi,Espoo

Asiaa silmäsuojaimista

Viesti Kirjoittaja iWE » 14 Loka 2012, 16:40

Tänään huomasin pelattaessa, että aika monella oli todella kehnot silmäsuojaimet päässä. Yhdellöä taisi olla sellaset epäilyttävät reikäpeltilasit päässä, johon ammuttiin 2,3J pyssyllä metrin etäisyydeltä reikä ja toisella oli airsoftiin soveltumattomat enduro-lasit.
Silmäsuojaimet eivät ole sellainen asia mistä kannattaa säästää. Silmäsuojaimet ovat kuitenkin airsoftin tärkein varuste, joten minkä takia juuri niistä lähdetään tinkimään? Uusia silmiä ei kuitenkaan vielä tällähetkellä saa uusia.

Lähtökohtaisesti suosittelisin koko naaman suojaavia linssillisiä maskeja, koska ne ovat lähestulkoon idioottivarmoja. Hampaat ja silmät suojautuvat täysin ja myös inhottavat kasvo-osumat vähentyy. Ritilämaskit ovat lähes yhtä hyviä, mutta niissä on vaarana se, että kuula pirstaloituu ritilään ja kuulien sirpaleet lentävät silmään. Tämä ei kuitenkaan aiheuta yhtä suurta vaaraa kuin suora osuma, mutta tuntuu samalta kuin menisi hiekkaa silmään. Myös ritilälaseissa on paljon eroja. materiaalit, ainevahvuudet, valmistustavat yms vaihtelevat paljon, joten jokainen maski tulisi testata erikseen. Etenkin reikäpeltimaskit ovat paljon heikompia verrattuna punottuun verkkomaskiin. Hyviä maskeja saa monista airsoft-liikkeistä.

Useat kuitenkin käyttävät mieluiten hihnallisia suojalaseja, koska tuntevat maskit joko ahdistaviksi tai tähtäystä häiritseviksi. Näissä suu jää suojaamattomaksi, joka mahdollistaa hammasosumien tulemisen. Riskiä voidaan pienentää joko käyttämällä hammassuojia, jotka suojaavat suurimmalta osin hampaat, mutta HH7-pelissä eräältä pelaajalta lohkesi alahammas hammassuojista huolimatta. Myös on mahdollista käyttää erilaisia kasvojen alaosan suojaavia suojia. Hyviä hihnalaseja ovat mm. Bollen ja ESS:n suojalasit.

Jotkut haluavat kuitenkin käyttää sankalaseja. Näitä ei suositella käytettäväksi ja niiden ikäraja on 18v. Sankalaseissa on huonoina puolina se että armottomasti tetsatessa sankalasit saattavat etenkin pienipäisiltä tipahtaa pois paikoiltaan, sekä lasit eivät suojaa kuulilta joka suunnasta.
Kokeneet pelaajat ovat ennalta-arvattavia, mutta maailma on täynnä alottelijoita