Palautetta viikonloppupeleistä

VIRALLINEN ILMOITUSKANAVA
Täällä ilmoitetaan aina jokainen pelikerta erikseen. Ilmoittaudu täällä peleihin.
Ilmoittautuminen ei vaadi rekisteröitymistä
Vastaa Viestiin
TmaZ
Viestit: 2
Liittynyt: 22 Huhti 2015, 07:27
Location: Imatra

Palautetta viikonloppupeleistä

Viesti Kirjoittaja TmaZ » 29 Huhti 2015, 10:56

Olen nyt käynyt kahdesti pelaamassa Ekasoftin viikkopeleissä ja ajattelin antaa tapahtumista rakentavaa palautetta. (Tuntomerkkini: BW-maastopuku, ruskea pipo, musta ritilämaski ja aseena FAL tai MP5.)

Olen aikaisemmin pelannut lähinnä Pirkanmaasoftin ja KsAirsoftin peleissä, joten peilaan kokemuksiani heidän tapahtumiinsa:

Yleiset asiat:
+Kaikki tuntuvat tulevan hyvin toimeen keskenään ja myös nuorimmat pelaajat otetaan hyvin mukaan keskusteluihin.
+Ulkopuolisena oli helppo tulla mukaan viikkopeliin

-Molemmilla osallistumiskerroillani pelit ovat alkaneet vasta n. klo 12.30. Toki ymmärrän että alkuun on mukava vaihtaa kuulumiset jne, mutta työssäkäyvälle ihmiselle olisi tärkeää että pelit alkaisi ajallaan. Myöhästyminen aiheuttaa myös pelaajien "ennakoinnin", jonka seurauksena he tulevat myöhässä paikalle ja tämä vain kasvattaa viivettä.

-Pelien välissä suuret viiveet. Pelin johtajan tai järjestäjän olisi mielestäni hyvä kontrolloida toimintaa ja tarvittaessa hoputtaa pelaajia. Toki hyvässä hengessä!

Pelaaminen:

+Vaihtelevat pelimuodot. Perus "deathmatchilla" on hyvä aloittaa, mutta se alkaa nopeasti maistumaan puulta. Panttivankipeli on loistava keksintö!

+Pelaajat pelaavat hyvässä hengessä ja en ole havainnut tahallista huijaamista. Tämä vaikuttaa suuresti myös yleiseen tunnelmaan.

+/- Pyrotekniikka. Luo tunnelmaa, mutta on oikeasti riskialtista. Viimeksi oli käytössä kranaatteja, jotka korvan vieressä pamahtaessaan aiheuttavat kuulovaurion. Savut olisivat parempi ratkaisu.


Yhteenveto:

Kun aletaan pelaamaan, homma toimii ja kaikilla on kivaa! Pelinjärjestäjän tulisikin pitää tämä mielessään ja pyrkiä siihen että pelattaisiin suurin osa paikalla vietetystä ajasta. Ennen ensimmmäistä peliä ja pelien välissä toiminta on jähmeää ja uskoisin että tämä vaikuttaa varsinkin vanhempien pelaajien mielialaan ja osallistumisaktiivisuuteen. Aion kuitenkin jatkossakin osallistua peleihin ajan salliessa ja yritän innostaa kavereitakin mukaan!

Kiitoksia tähänastisista peleistä ja nähdään pelikentällä!

-Tuomas

nliimatta
Puheenjohtaja
Viestit: 1501
Liittynyt: 30 Maalis 2007, 17:11
Location: lappeen_Rannat
Viesti:

Re: Palautetta viikonloppupeleistä

Viesti Kirjoittaja nliimatta » 29 Huhti 2015, 18:26

Kiitos palautteesta! Etenkin listaamasi plusmerkkiset asiat on kiva kuulla, koska aikain saatossa olen itsekin huomannut peleissämme juuri noiden asioiden toimivan hyvin. Oikeilla jäljillä siis ollaan... :)

Pelien alkamisen myöhästyminen ja taukojen venähtäminen ovat asiaoita, jotka pulpahtavat esille aina silloin tällöin, ja hyvä niin. Tätä tapahtuu valitettavan usein ja ongelma on tiedostettu. Peluuttamisen tempo vaihtelee jonkin verran pelien vetäjästä riippuen ja toisinaan tässä on koitettu tehdä ryhtiliikkeitäkin. Pidetään asia mielessä ja koitetaan parantaa ainakin siten, että pelin vetäjät olisivat valmiit pelaamaan ajallaan ja esimerkillään saisivat pelit alkamaan ripeämmin. Tähän vaikuttaa toki muutkin seikat, kuten pelaajien oma toiminta. Itse en halua piiskata pelejä käyntiin, vaikka joku ei olisi vielä valmis pelaamaan, vaan mieluummin odotan kaikkia mukaan. Meidän pelaajamäärillä yksi-kaksi pelaajaakin vaikuttaa pelien kulkuun, jos jaot on tehty etukäteen.

Pyrotekniikalla ja kovaa paukahtavalla kranaatilla tarkoittanet hiilidioksidilla toimivia Thunder B -kranaatteja, joita joillakin pelaajilla on käytössä. Nämä todellakin pamahtavat erittäin lujaa ja näiden käytössä tulisi käyttäjällä olla vastuu varoittaa "vastaanottajia" esim. huutamalla "kranaatti". En tiedä miten viime peleissä on toimittu, mutta itse pyrin alkubriiffissä mainitsemaan kranaatit ja kehottamaan ihmisiä tukkimaan korviaan parhaansa mukaan. Ulkotiloissa (kuten Karsturanta) nämä menee vielä ilman kuulosuojausta, mutta sisätiloissa ei.

Hyväksymme näiden ja muiden airsoftiin tarkoitettujen kranaattien käytön peleissämme, kunhan niiden käytössä noudatetaan Suomen lakia (pyrotekniikka K18) ja kranaateista ilmoitetaan pelinvetäjille ennen pelien alkua, jotta ne voidaan huomoida briiffissä.
Good Luck Have Fun

Kapo
Viestit: 40
Liittynyt: 05 Huhti 2007, 09:21

Re: Palautetta viikonloppupeleistä

Viesti Kirjoittaja Kapo » 26 Kesä 2016, 13:56

Hei mites järjestetäänkös noita viikkopelejä nyt kesällä?

Kaitzu
Jäsenvastaava
Viestit: 218
Liittynyt: 11 Touko 2013, 10:02
Location: Lappeenranta

Re: Palautetta viikonloppupeleistä

Viesti Kirjoittaja Kaitzu » 26 Kesä 2016, 14:20

Kyllä. Tänä viikonloppuna on vietetty taukoa juhannuksen takia, mutta tämän jälkeen viikonloppupelit jatkunevat normaaliin tapaansa.
Uusi, vanha taistelija.

Kapo
Viestit: 40
Liittynyt: 05 Huhti 2007, 09:21

Re: Palautetta viikonloppupeleistä

Viesti Kirjoittaja Kapo » 26 Kesä 2016, 16:35

Siis meinasinkin viikkopelejä järjestetäänkö niitä enää esim keskiviikkona?

Kaitzu
Jäsenvastaava
Viestit: 218
Liittynyt: 11 Touko 2013, 10:02
Location: Lappeenranta

Re: Palautetta viikonloppupeleistä

Viesti Kirjoittaja Kaitzu » 26 Kesä 2016, 16:40

Ah. Lukihärö. Kyllä viikkopelejä järjestetään, sitä mukaan kun pelinvetäjillä on sopiva vapaa-ajan sauma.
Uusi, vanha taistelija.

mehuu

Re: Palautetta viikonloppupeleistä

Viesti Kirjoittaja mehuu » 27 Heinä 2018, 16:16

millo niitä uusia pelejä tulee ku ei oo tulle viikkoo?

FinnishGoose
Viestit: 22
Liittynyt: 27 Marras 2017, 16:28
Location: Ruokolahti

Re: Palautetta viikonloppupeleistä

Viesti Kirjoittaja FinnishGoose » 27 Heinä 2018, 17:29

Niinpä

nliimatta
Puheenjohtaja
Viestit: 1501
Liittynyt: 30 Maalis 2007, 17:11
Location: lappeen_Rannat
Viesti:

Re: Palautetta viikonloppupeleistä

Viesti Kirjoittaja nliimatta » 31 Heinä 2018, 12:27

Aktiivisista, luotettavista ja oma-aloitteisista pelien vetäjistä on pulaa. Muiden menojen ja esteiden sattuessa pelit ovat jääneet joinakin viikkoina järjestämättä.

Järjestämme pelejä kyllä aina mahdollisuuksien mukaan, jolloin ilmoitamme niistä täällä ja Facebookissa.

Järjestän ja ilmoitan pelit itse, kun aikaa ja kiinnostusta riittää. Muita en toiminnan järjestämiseen ala maanittelemaan saatika käskemään.
Good Luck Have Fun

Vastaa Viestiin