Kuinka mukaan airsoftiin + liuta muita kysymyksiä

Airsoft yleisesti
Vastaa Viestiin
JS
Viestit: 68
Liittynyt: 20 Syys 2007, 17:05

Kuinka mukaan airsoftiin + liuta muita kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja JS » 20 Syys 2007, 17:29

eli uutta harrastusta olen tässä miettinyt, ja alkanut ajattelemaan airsoftia. aikaisemmin jossain ylä-asteella olen ko. peliä kavereiden kanssa vempuilla pelannut; todella mukavaa hommaa, harmi vain että homma lysähti sitten kun ikää tuli hieman lisää.

kuitenkin, asiaan: itse majailen imatralla, katselin, että pidätte pelejä juotsenossa sekä nuijamaalla, ilmeisesti sunnuntaisin? itselläni ei ole luonnollisesti minkäänlaisia varusteita (saksalaista sotilaskypärää lukuunottamatta :) ) saatika asetta. onko siis mahdollista, että pelipäivänä pääsisi koittamaan jonkun varusteilla ja/tai aseilla, että minkälaista hommaa se on? ja antakaa myös ihan yleisiä vinkkejä aloittelijalle. kannattanee liittyä ekasoftiin...?

sitten: pelaatteko ympäri vuoden/ säätilasta riippumatta? talvi taitaa vaikuttaa negatiivisesti ainakin kaasuaiseisiin?

entäs minkälaista budjettia kananttaisi miettiä omille aseille ja varusteille? onko teillä jokin yhtenevä teema varusteiden suhteen tms?

tässä nyt mitä näin aluksi tulee mieleen :)

terv.
-Juha-

toikki
Viestit: 196
Liittynyt: 23 Maalis 2007, 20:03

Re: Kuinka mukaan airsoftiin+ liuta muita kysymyksiä

Viesti Kirjoittaja toikki » 20 Syys 2007, 18:16

Pelit ovat yleensä joka sunnuntai, poikkeuksena voi sanoa esim. juhannuksena pelit taidettiin jättää väliin. Lauantaisin on pelejä, mutta harvemmin ja niistä ilmoitetaan erikseen. Talvella yleensä pelaillaan joka toinen viikonloppu ja muina vuodenaikoina joka viikonloppu. Pelit alkavat aina kello 12:00 ellei ole erikseen mainittu. Varusteita saa varmasti lainaksi joltain, esimerkiksi minulta löytyy pari kantolaitetta, joista käytän vain yhtä pelissä. Pyssyjäkin löytyy monta. Tärkein varustehan on silmäsuojaimet, jotka kannattaa ehdottomasti hommata ensimmäisenä. Silmäsuojaimia on monia erilaisia, sangallisia, remmillisiä, isoja, pieniä, maskeja, laseja jne. Malleja voi katsella airsoft-kaupoista, kuten www.nemesis.fi , www.proairsoft.com , www.fairsoft.fi , www.milgear.fi , www.pcb-airsoft.com tuossa ohessa muutama suomalainen kauppa. Kimppatilauksiakin tehdään ulkomaille, yleensä weksiin (www.wgcshop.com), josta saa halvemmalla kuin suomesta.

Olet oikeassa, kaasupyssyt eivät toimi talvella hyvin, silti niitä näkyy talvisin, ainakin kaasukivääreitä. CO2 pyssyihin en ole itse perehtynyt paljoa, mutta niistä on puhuttu, että voisi pelata talvella (asiaan paremmin tutustunut henkilö voi varmasti kirjoittaa). Yleensä pelaamme säällä kuin säällä, tosin jos on kova vesisade niin se karsii tietenkin porukkaa ja reilusti, hyvillä ilmoilla pelaajia saattaa olla jopa 40 ja huonoina ilmoina alle 10.

Itse lähtisin (ja lähdinkin) alhaisella budjetilla liikenteeseen alottaessa. Silmäsuojaimet kannattaa tietenkin hommata ensimmäisenä. Nyt on myös tullut markkinoille halpoja moottoripyssyjä kiinasta, jotka maksavat poikkeuksia lukuunottamatta alle 100e, tämä saattaisi olla varteenotettava vaihtoehto aloittelijalle mielestäni. Yhtenevää varustusta ei ole, kuin niillä jotka semmoisen haluavat kasata mm. koivu (airsoft-tiimi ekasoftin alueella), heillä on venäläiset berezka puvut.

Lisää kysymyksiä saa toki esittää jos jokin kohta jäi epäselväksi, tietenkin kannattaa lukea ekasoftin sivuilta säännöt ennenkuin tulee softaamaan.
Beech, Joseph Thomas

JS
Viestit: 68
Liittynyt: 20 Syys 2007, 17:05

Viesti Kirjoittaja JS » 20 Syys 2007, 20:32

juup, ois hjyvä sitten tietää, että saisiko aluksi, ihan kokeilumielessä joltain aseen ja varusteet lainaan. jospa niin hyvä säkä kävisikin, ja kamat saataisiin, niin minkäslaista varustusta kannattaa muuten laittaa päälle...? (edelletytyksenä tietty se, että otatte uutta porukkaa mukaan :))?

sähkötussaria itse ainakin mietin, jos sellaisen joskus ostaisin. en tiedä, mutta vaikka opiskelijalla onkin raha tiukalla, niin onko pitemmän päälle sittenkään järkevää ostaa kiinanihmettä, joka ei välttämättä kestä sitä käyttöä, johon se on tehty?

e: vai mites tällainen laite?


onko siellä muuten kuinka paljon sakkia eri "porukoista" (kuten mainitsemasi koivu)? ja miten siellä suhtaudutaan toisiin, kokemattomampiin tyyppeihin? :oops:


tulipa sekava viesti, mutta koittakaa saada selvää :).

Konder
Viestit: 310
Liittynyt: 17 Maalis 2007, 16:12

Viesti Kirjoittaja Konder » 20 Syys 2007, 23:16

Tuollainen "sähköase" on ehdottomasti paras laite aloittaa mikäli rahaa vain löytyy. Itse suosittelisin hankkimaan suoraan jonkun maruin moottoripyssyn aloitusaseeksi. Käytettynäkin noita on yleensä melko turvallista ostaa, esim täältä tai vaikka täältä. Tuollaisen kiinaihmeen hinnalla saa maruin vakiosähkön käytettynä ja laatu on varmasti huomattavasti parempi. Maruin vakiosähkö kun on käytännössä ikuinen.

Minulta saat halutessasi jommankumman noista aseista joita olen myymässä lainaan, mikäli tosin särjet niin se on ostopäätös. Minulta löytyy myös suojalasit lainaksi. Noiden lisäksi tarvitsetkin sitten enää vaatteet ja kengät :)

Uudet harrastajat ovat aina tervetulleita, eikä kukaan varmasti katso kieroon.

JS
Viestit: 68
Liittynyt: 20 Syys 2007, 17:05

Viesti Kirjoittaja JS » 20 Syys 2007, 23:41

vähän itekkin järkeilin, että köyhällä ei ole varaa ostaa huonoa :). saapa viel nähdä, mitä tässä tekee...

enivei, minkälaisia vaatteita sinne sitten kannattaisi tyrkätä? koko muulla "perheellä" on maastoasut, paitsi miulla :evil: .

luonnollisesti särkijä maksaa ;)...

käykö siellä muuten kuinka paljon muita uusia pelaajia pelaamassa?

Konder
Viestit: 310
Liittynyt: 17 Maalis 2007, 16:12

Viesti Kirjoittaja Konder » 21 Syys 2007, 10:55

No kannattaa käydä tuolla pelipaikalla ihmettelemässä niin näkee erinäköisiä pyssyjä. Noita kiinalaisiakin taitaa olla jokunen käytössä.
Maastoasuhan on optimaalinen varustus tuonne, mutta mitkä tahansa vaatteet joiden likaantuminen ei haittaa käyvät loistavasti. Mieluiten kannattaa tietty valita hillityn värisiä :)
Kengiksi kannattaa valita pitkävartiset maastossa liikkumiseen tarkoitetut kengät, lenkkaritkin käyvät mutta niiden kanssa on aina riski nilkan nyrjäyttämisestä joten niitä ei voi suositella.

Uusia pelaajia käy / aloittaa aina silloin tällöin. Ei kannata siitä tosiaan stressata että on ensikertalainen, meillä ei ole peleissä mitään suoritusvaatimuksia, riittää että kaikilla on hauskaa :)

Ainiin, Ekasoftin pelisäännöt tulee käydä lukemassa ja sisäistämässä.

JS
Viestit: 68
Liittynyt: 20 Syys 2007, 17:05

Viesti Kirjoittaja JS » 21 Syys 2007, 16:10

tjuu, katselin, että BW:n kokopukuja saisi sellaiseen 50e:hen. ja eipä sillä tosiaanka ole väliä, millä alussa aloittaa (en nyt kuitenkaan ihan verkkatakissa kehtaisi lähtemään metsään möyrimään :)).

onko teillä muuten minkälaisia aseen valintakriteereitä?

RM Meuronen
Hallituksen jäsen
Viestit: 480
Liittynyt: 27 Maalis 2007, 21:00
Location: Hese

Viesti Kirjoittaja RM Meuronen » 21 Syys 2007, 16:40

Uskoisin että BW:n asua saisi halvemmallakin. Esim. Varustelekasta:

http://www.varusteleka.fi/~rjqnx0000001 ... =bw-anzugs
Lämpimille ilmoille, uskoisin, että hieman kylmä nyt syksyn tullessa. 19€

http://www.varusteleka.fi/~zN2sx0000001 ... 4=bw-anzug
Sama mutta takki on hupullinen ja paksumpi. Tätä voi kyllä silti käyttää myös kesällä, mutta itse ottaisin tämän nyt syksyllä, koska siinä on korkeampi kaulus. 29€
Viimeksi muokannut RM Meuronen, 22 Syys 2007, 13:25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

JS
Viestit: 68
Liittynyt: 20 Syys 2007, 17:05

Viesti Kirjoittaja JS » 21 Syys 2007, 17:31

tjuu, tuo hupullinen malli kyllä vaikuttaa todella pätevältä! kiitoksia!

e: tosin eipä kumpaakaan mallia ole enään kokoja jäljellä :(. mutta tuolta kuitenkin löytyy halvalla muitten armeijoiden käyttämiä pukuja. kassellaas...

Konder
Viestit: 310
Liittynyt: 17 Maalis 2007, 16:12

Viesti Kirjoittaja Konder » 22 Syys 2007, 11:29

Ensimmäiseksi aseeksi tosiaan kannattaa mielestäni valita mieluiten maruin AEG koska ne lähes aina toimivat suoraan laatikosta käytönnössä ikuisesti eivätkä juurikaan vaadi huoltoa.
Aseen malliksi kannattaa valita sellainen jonka ulkonäöstä pitää ja joka sopii hyvin omaan käteen. Kokeilemalla selviää.

Ensisijaisesti aseen valinta kannattaa tehdä muista kuin mechabox version 2 omaavista aseista (mechaboxin tyyppivikana on että se siitä irtoaa "kärki"). Ongelmana tietty on että suuri osa "kivoista" pyssyistä omaa juuri tämän mecha2:sen, esim mp5-sarja.
Toinen kätevä ominaisuus aseelle on Large-tyypin akku. Tälläinen löytyy lähes kaikista kiinteän perän omaavista aseista. Lar

Minkään "esikuvien" mallintaminen ei todellakaan ole pakollista, vaan ainoastaan osan harrastajista "juttu". Esim allekirjoittanut on harrastanut lajia 10+ vuotta eikä ko. homma tähänmennessä ainakaan kiinnosta.

JS
Viestit: 68
Liittynyt: 20 Syys 2007, 17:05

Viesti Kirjoittaja JS » 22 Syys 2007, 14:06

tuota, valistakaan tyhmää, eli onko tuo maruin AEG siis oma mallistonsa? :oops: . katselin vain, että maruin aseet ovat melko hintavia, mites sellainen ois käytettynä?

e: ja ihan mielenkiinnosta: mikä on vaikka 90m/s lähtönopeuden omaavan 0,2g:n kuulan tehokas kantama?

Korppi
Hallituksen jäsen
Viestit: 393
Liittynyt: 29 Maalis 2007, 15:53

Viesti Kirjoittaja Korppi » 22 Syys 2007, 15:38

Tällä laskimella saa sinnepäin tuntuman kantamasta.

WGC:stä valitsemalla kohdan aeg saa listattuna aika pitkälti suurimman osan olemassa olevista sähköistä. Maruilla kuten muillakin valmistajilla on useampia malleja ja ne ovat tietyssä suhteessa yhteensopivia, kun kaikki muut ovat yleensä kopioita jossain suhteessa Maruista.

Konder
Viestit: 310
Liittynyt: 17 Maalis 2007, 16:12

Viesti Kirjoittaja Konder » 22 Syys 2007, 17:09

AEG tulee sanoista Automatic Electric Gun, eli siis maruin "sähköase". Niinkuin korppi jo sanoikin on suurin osa (lue: lähes kaikki) muiden valmistajien aseista kopioita näistä. Yleensä tosin "kopiot" ovat vakiona tehokkaampia ja varustettu metallirungolla. Tämä näkyy myös hinnassa. Useilla "kopiovalmistajilla" on myös luotettavuusongelmia. Käytettynä ostaminen on yleensä hyvä vaihtoehto, varsinkin jos asetta pääsee kokeilemaan ennen hankintaa. Tehokas kantama tuolle 90m/s lienee n. 30 metriä.

JS
Viestit: 68
Liittynyt: 20 Syys 2007, 17:05

Viesti Kirjoittaja JS » 23 Syys 2007, 15:36

juup, vähän näitä kiinanihmeitäkin on tullut katseltua. 100-150e:llä tuntuis saavan edes jonkinlaisen aseen. kai sitä voisi ihan kokeilumielessä sellaisen ostaa, jos sitten lajista kiinnostuu enemmältikin, niin voi alkaa miettiä suurempaa sijoitusta.

kävitte ilmeisesti tänään pelaamassa? uskaltautuisikohan ensi sunnuntaina paikalle ihmettelemään menoa....? ps. nyt on varmasti optimaalinen keli tähän hommaan :) .

JS
Viestit: 68
Liittynyt: 20 Syys 2007, 17:05

Viesti Kirjoittaja JS » 23 Syys 2007, 17:05

juup, sain sovittua konderin kanssa suojainten ja aseen lainasta, maastopuvun hankkiminen jää omille harteilleni. taidanpa tulla ensi sunnuntaina pyörähtämään siellä navetalla :).

Vastaa Viestiin